LEAD GUITAR

Ik ben Max Alberts, gitarist van Coloured Steel Factory en Software Tester in het dagelijks leven.

Ik heb verschillende interesses waaronder, gitaren, computers, volleybal, auto’s en nog veel meer. Hieronder ga ik iets vertellen over het gitaarspelen.

Ongeveer 10 jaar geleden ben ik begonnen met gitaarspelen. Ik vond gitaarspelen daarvoor ook al leuk. Ik had een akoestische gitaar, maar kon er niet op spelen. Ook had ik een nep gitaartje waarmee ik Brian May van Queen imiteerde.

Van de basisschool uit konden proeflessen muziek gevolgd worden. Ik heb hier toen aan meegedaan en heb kennis gemaakt met het “echt leren bespelen” van verschillende instrumenten waaronder de gitaar. Toch heeft het mij niet over kunnen halen tot het daadwerkelijk gaan volgen van muziekles.

Later raakte ik toch weer geïnteresseerd en kreeg ik een tip van mijn buren. Een vriend van hen was gitaardocent en begonnen met het prive lesgegeven van gitaarles. Ik heb hier een proefles gevolgd en was toen direct verkocht.

Ik heb 4 jaar les gekregen van Nico Klooster, een fantastische gitaardocent. Nico is in 2011 overleden, waarna ik geen gitaarlessen meer heb gevolgd van andere docenten. Ik heb nog steeds heel veel profijt van de goede basis die hij bij mij gelegd heeft.

Sinds ik ben begonnen met gitaarspelen heb ik in verschillende bands gespeeld. Mijn eerste band was Ignition, een coverband. Toen deze band ophield met bestaan werd het tijd voor iets nieuws

Samen met Jorn Huijsman ben ik begonnen met het starten van een nieuwe band. Als eerste hebben we Jochem Jagersma gevonden als drummer. Jochem volleybalde in die tijd bij dezelfde vereniging als Jorn en ik. Die link was toen dus snel gelegd. Na Jochem voegde ook Martijn Markerink zich bij de band. Na Martijn werd ook Gerson Wessels gevonden via Jochem. De naam werd vastgesteld en toen was daar een band, Coloured Steel Factory.